Srpski ministar: Teško sprečiti učlanjenje Kosova u INTERPOL

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć, povodom zahtjeva Kosova da bude primljeno u Interpol, da se Beograd ne bori samo protiv prištinskih institucija već da su suparnici velike zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova i koje lobiraju da ono bude primljeno u Interpol.

Stefanović je za javnu televiziju Srbije rekao da je zadatak Beograda da kontaktira sa drugim ministrima unutrašnjih poslova koji su članovi Skupštine Interpola i da predstavi argumente protiv prijema Kosova. „To je kao da pustite piromana u barutanu“, istakao je Stefanović.

Podsjetio je na Rezoluciju 1244, kao i na to da je stav Generalne skupštine Interpola da samo države-članice UN i posmatrači mogu biti članice i te organizacije.

On je ukazao i da Priština već ima kontakt sa Interpolom putem UNMIK i da je njihov zahtjev za članstvo pokušaj da pokažu uticaj, zajedno sa moćnim saveznicima i da naprave još jedan korak ka priznanju.

On je istakao da će se Srbija boriti sve do dana glasanja i da će sve učiniti da ubedi i ostale da bi prijem Kosova bio loš za Interpol i da bi to bila politizacija organizacije.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje