Njemačka kompanija koja nudi 2.000 radna mjesta POD ISTRAGOM

Tužilaštvo u Prizrenu je pokrenulo istragu protiv njemačke kompanije “O.B.M. Aviation”, koja je prije nekoliko dana održala sastanak sa velikim brojem mladih ljudih iz Prizrena, tvrdeći da nudi 2.000 radna mjesta.

Portparolka Osnovnog tužilaštva u Prizrenu,  Fitore Mehmeti je saopštila da je pokrenuta istraga protiv te kompanije.

“Na osnovu pitanja i zahtjeva medija, u vezi kompanije B.S.B Aviation, koja je došla na Kosovu i nudi građanima zapošljavanje u Njemačkoj, Osnovno tužilaštvo u Prizrenu vas saopštava da je preuzelo pravne postupke kako bi obezbjedilo dokaze i potrebne informacije o tome da li je ta kompanija uradila neki prekršaj ili radi nezakonito”.

Pomenuta kompanija je sastanke održala sa zainteresovanim osobama bez licence Ministarstva rada i socijalne zaštite. I to je saopštila sama kompanija preko svoje Facebook stranice.

“Mi B.S.B Aviation vas saopštavamo da čekamo licencu za rad od strane Ministarstva rada i socijalne zaštite.

Kancelarija koja se nalazi u Prizrenu, otvoriće se nakon verifikacije i usaglašavanja zakona Republike Kosovo. Saopštićemo vas odmah nakon što dobijemo odluku o licenci.

Takođe vas saopštavamo da je stranica B.S.B Avioation na Facebooku jedini pouzdan izvor svih informacija u vezi naše kompanije”, navodi se u saopštenju kompanije.

Inače, ova kompanija je nudila 2.000 radna mjesta na aerodromu u Hamburgu za koja su građani trebali podnijeti zahtjeve 5. novembra, međutim kancelarija taj dan nije bila otvorena.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje