Thaçi: Radije bih vodio dijalog sa đavolom nego sa Vučićem

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi u intervjuu za Kosovapres potvrdio je sastanak da će se u četvrtak u Briselu nastaviti pregovori između Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije.

“Nadam se da će ovaj proces biti završen sporazumom, koji definitvno znači uzajamno priznanje i mogućnost članstva Kosova u UN, što će otvoriti mogućnost za priznanje Kosova od strane pet zemalja EU i otvaranje sigurne evropske perspektive za Kosovo i Srbiju“, rekao je Thaçi.

Thaçi je izjavio za Kosovapress, da bi radije vodio dijalog sa đavolom, nego sa Vučićem.

“Očekujem da će sastanak biti težak, jer je moj kolega iz Srbije težak sagovornik, komplikovan i u isto vrijeme i opterećen. Mogu da kažem da bi najradije seo za sto sa đavolom i vodio dijalog nego sa Aleksandrom Vučićem, zato što on, sa svim svojim potencijalom, celokupnim državnim arsenalom Srbije, radi na raspadanju Kosova kao države, ali i na oštećenju kosovskih institucija“, zaključio je predsjednik Kosova.

Sastanak u Briselu biće održan pre sastanka u Parizu, gde će oba predsednika prisustvovati ceremoniji povodom 100-godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje