Tahiri se zahvalio Endrjusu na podršci Stejt Departamenta

U okviru zvanične posete SAD ministar pravosuđa Abelard Tahiri se u Stejt Departmentu sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Jorganom Endrjusom i odgovornim u Birou za međunarodnu borbu protiv trgovine narkoticima i sprovođenje zakona.

Tahiri je, tokom sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Endrjusom, govorio o spremnosti institucija za sprovođenje zakona na Kosovu u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom i rezultatima u oblasti međunarodne pravne saradnje koji su doprineli jačanju bezbednosti i jačanju pozicije Kosova u regionalnom i globalnom partnerstvu u borbi protiv organizovanog kriminala.

Tahiri je ocenio da Kosovo jača svoje pozicije u regionu i šire u borbi protiv narkotika, radikalizma i nasilnog ekstremizma.

Tokom sastanka ministar Tahiri je predočio ciljeve i mere programa “Pravda 2020”, u kome su predviđene mere za unapređenje kazneno popravnih ustanova i razvoj programa za rehabilitaciju osuđenika, i zatražio podršku Biroa za međunarodnu borbu protiv trgovine narkoticima i sprovođenje zakona.

Tahiri se zahvalio Endrjusu na podršci Stejt Departmenta kroz program OPDAT i ICITAP u jačanju korektivne službe Kosova.

Ministar Tahiri se sastao i sa direktorkom Kancelarije za poslove Južne i Centralne Evrope pri Stejt departmentu Suzan Falatko sa kojom je razgovarao o političkim dešavanjima na Kosovu kao i o institucionalnim reformama u oblasti vladavine prava.

 

Izvor: RTK2

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje