Makedonija podržava formiranje Vojske Kosova

Ministar Kosovskih bezbjednosnih snaga Kosova Rustem Berisha, tokom svoje zvanične posjete Makedoniji sastao se sa predsjednikom Skupštine Makedonije, Talatom Xhaferijem.

Na sastanku je razgovarano o prijateljskim odnosima između Makedonije i Kosova, mogućnosti za njihovo produbljivanje kao i angažovanju obe zemlje za realizaciju zajedničkog cilja, članstvo u NATO i EU.

Zajednički zaključak je da su vlade u obavezi da odnose između Makedonije i Kosova pretvore u realne političke koje će omogućiti dalji napredak u saradnji.

Berisha je obavestio Xhaferija o procesu transformacije Kosovskih bezbjednosnih snaga ističući da će KBS doprineti miru, stabilnosti i bezbednosti regiona

Berisha je govorio i o saradnji sa Ministarstvom odbrane Makedonije, koja je ocenjena kao izuzetno pozitivna i dinamična.

Predsednik Skupštine Makedonije Talat Xhaferi čestitao je Berishi na usvajanju zakona o Kosovskim bezbjednosnim snagama, naglašavajući da je to bila dobra vest za Makedoniju. On je obećao bezrezervnu podršku Makedonije na putu evropskih integracija.

Izvor: RTK2

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje