Dua Lupa dobila “prvi ključ” Prištine

Pevačica Dua Lipa dobila je ključeve grada Prištine nakon što je na Kosovo došla zbog “Sunny hill” festivala koji organizuje njen otac.

To je prvi put da je neko dobio ključeve ovog grada. Inače, Lipa koja je sve popularnija, na sebe je skrenula pažnju golišavim spotovima, ali i otvorenom podrškom nezavisnom Kosovu.

“Ovo je velika čast za mene”, napisala je na svom Instagramu Lipa i zahvalila se gradonačeniku Prištine Shpendu Ahmetiju.

Prije dva dana, Lipa je navukla gnev pojedinih, kada je na društvenoj mreži Instagram objavila video u kojem priča na albanskom.

Made with love from Prishtina. Thank you @krenarerugova

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Ispod snimka je napisala da je malo “zarđala” i da treba da poradi na učenju albanskog jezika.

“Sunny hill” je prvi festival koji se organizuje na Kosovu, a najavljujući ga, Lipa je nedavno izjavila da ima i humanitarni karakter.

“Želim da Kosovo i Prištinu postavim na muzičku mapu, da svima pokažem da su u pitanju mesta koja vredi podsetiti. Cilj je da u našu zemlju pozovemo što više ljudi iz cijelog svijeta”, navodi Lipa.

Ona se zahvalila svima na podršci i te dodala da će prikupljeni novac biti prosleđen kulturnim organizacijama i muzičkim školama na Kosovu.

“Hvala vam od srca na pomoći, i nadam se da je ovo samo prvi korak na putu dugoročne organizacije koja promoviše umetnost, kulturu i mladost Kosova”, napisala je pevačica.

Festival u Prištini se održava od 10. do 12. avgusta.