Skupština sa 66 “gluvonemih” poslanika

Šezdeset i šest članova aktuelnog zakonodavnog tjela se smatra pasivnim u vršenju njihove funkcije, koji do sada nijednom nisu postavili parlamentarna pitanja. Mnogi i ne učestvuju u radu Skupštine, piše danas list “Zeri”.

Od 120 poslanika koliko ih je u Skupštini Kosova, više od polovine, odnosno 66 poslanika, skoro godinu dana nisu postavili pitanja vladinom kabinetu. Ovako su izjavili za list “Zeri” posmatrači rada Skupštine, dodajući da postoji veliki broj poslanika koji ne učestvuju u radovima institucije u kojima su izabrani glasovima građana.

Skupština Kosova se već neko vrijeme suočava nedostatkom kvoruma u glasanju zakona koji su u agendi, iako su na listi imena učesnika sjednice, poslanici odlaze prije završetka sjednice.

Ova neodgovornost političara postoji dok oni dobijaju mjesečnu platu oko 2000 eura, sumu novca koju kosovski penzioneri ne mogu dobiti ni za jednu godinu.

Kako prenosi Zeri, najviše izostaju poslanici Ramiz Kelmendi (LDK), Gani Dreshaj (AAK), Teuta Rugova (LDK), Faton Topalli i Fisnik Ismaili iz PSD.