Pogledajte snimak petogodišnjeg Luke Modrića kako čuva koze na Velebitu

Internetom se proširio snimak objavljen još ranije na YouTubeu, a na kojem je uhvaćen petogodišnji Luka Modrić kako čuva koze na Velebitu.

Materijal je snimio Pavle Balenović prije 28 godina na Velebitu u zadarskom zaleđu, dok je snimao dokumentarac o vukovima, a tamo je u to vrijeme s porodicom živio petogodišnji Luka. Modrić se pojavljuje na nekoliko sekundi nakon druge minute snimka.

Autor Pavle Balenović u komentaru je napisao da se “dolje južno na samoj staroj cesti nalazila kuća Modrića (Jasenice)”.

Porodicu Modrić opisuje kao pristojne i dobre ljude. Posjetio ih je kad god bi odlazio snimati divlje životinje, prirodu i život u planinama. Tako je, navodi, snimio i prijatelja i njegovog sina (Luku Modrića) koji su prikupljali stado koza, zatvarajući tor.

-Ubrzo nakon 1990. godine rat je uništio njihov dom. Sve se odjednom promijenilo i više ih nisam vidio. Otišli su kao i mnogi ljudi iz tog kraja. I onda sam tek prije samo nekoliko godina dobio informacije o tome ko je mali dječak koji je pomagao ocu u mojoj epizodi? Taj dječak postao je poznati hrvatski fudbalski igrač Luka Modrić. Čitao sam kako je ostvario svoj dječački san. Ove snimke nije vidio (snimljene 1989. -1990.) jer su sada prvi put objavljene – napisao je autor u komentaru snimka, piše Index.