Sumnjivo brašno “Fellini” na kosovskom tržištu, traži se da se obustavi prodaja

Bijelo brašno “Fellini” je jedno od najkorišćenije u domaćinstvima na Kosovu. Ali ovo brašno koje se prodaje u većini kosovskih marketa, prema Udruženju mlinara Kosova izaziva konfuziju među potrošačima.

To udruženje je podnijelo žalbu u Minstarstvu trgovine i industrije, od kojeg je tražilo da istraži odakle se uvozi brašno “Fellini”. Taj zahtjev je podnijet jer, prema tom udružuenju, na pakovanjima ponekad piše da se brašno proizvodi u Njemačkoj, nekad u Bosni i Hercegovini a nekad u Srbiji, piše Indeksonline.

Zbog toga, oni su zatražili od ministarstva trgovine i industrije da se preko inspektorijata zabrani prodaja tog proizvoda, dok se ne ispune zakonski uslovi koji potvrđuju kvalitet i podatke koji su u interese potrošača.

Indeksonline je kontaktirao kompaniju “Aroma SH.P.K” koja uvozi brašno “Felilni” na Kosovo, čiji su predstavnici rekli odakle se uvozi taj proizvod.

“Nije istina. Pakovanje od 5 kg uvozi se iz Bosne i Hercegovine kako je napisano na pakovanju ‘Keso Promet’, garantovano je i napisano na pakovanju, dok brašno ‘Premix’ je njemačke proizvodnje koje se pakuje samo za Kosovo”, rekli su oni.

Prema njihovim riječima, to su laži i kamuflaže zbog konkurencije na tržištu i kvaliteta brašna kojeg oni uvoze.

Haradinaj se suočio sa vatrogascima, jedan ga nazvao “lopovom” (VIDEO)

“Ovo su uradili zbog konkurencije na tržištu, to su laži i kamuflaže, kvaliteta brašna govori sve. Brašno je garantovano, na carinama i bilo gdje nije imalo nikada problema, a to se radi da bi druga kompanija ušla na tržište. To je država uradila sama”, rekli su dalje iz kompanije “Aroma”, prenosi Indeksonline.

Indeksonline je pokušao kontaktirati zvaničnike ministarstva trgovine, ali nisu dobili nikakvog odgovora.