Srbin sa Kosova se ubio nakon što su mu isekli struju zbog duga (Video)

Miroslav Stojanović (44), otac četvero djece, izbjeglica sa Kosova, izvršio je samoubistvo danas tako što je popio insekticid etiol, i to samo nekoliko sati nakon što mu je isključena struja zbog duga 22.000 dinara (oko 200 eura).

– Rekao je: “Ne mogu ovo više da izdržim, nemam da platim dug za struju deca će mi gladovati, ubiću se”, a zatim je prekinuo vezu – prepričava navodne posljednje Miroslavljeve riječi, rođaka pokojnika, prenose srbinanski mediji.

Stojanović je sa porodicom živeo u Jelašnici nedalako od Niša, a kako tvrde njegovi najbliži govorio je da ne može da podnese siromaštvo, zbog čega se pretpostavlja da je odlučio da presudi sebi.

 

– Prije nego što je popio etiol pozvao je svoju rođenu sestru iz Bujanovca kada joj se izjadao kako ne može da podnese siromaštvo, što nema čime da hrani djecu. Bio je očajan. Otišao je do česme u dvorištu i tu sebi presudio kada je uzeo etiol i progutao ga sa vodom – prepričava sagvornik lista “Blic” upućen u situaciju porodice Stojanović.

Stana Stojanović iz Kosovske Kamenice, sestra pokojnog Miroslava došla je na sahranu brata, međutim porodica nema novca ni da sahrani nesrećnog čovjeka koji je umro u najtežim mukama.

– Potrešena sam viješću da je podigao ruku na sebe, da ga nema više, još više me je potreslo što porodica nema novca da ga sahrani.  Izbjegao je sa Kosova 1999. godine i sa majkom boravio u izbjegličkom kampu u Sićevu. Nakon toga se  oženio i dobio djecu, a od Komesarijata za izbjeglice dobio je kuću u Jelašnici.  Mučno su živjeli i on i snaja, nisu imali posao, živeli su od socijalne pomoći i tako hranili  djecu. Kuća je opremljena tek toliko da mogu da žive, nisu imali ni kupatilo, sve je toliko potresno. Znali smo da žive teško, ali da će presuditi sebi to niko nije očekivao – priča Stana.

Sestra Stana pokazuje mjesto gdje je Miroslav presudio sebi

I Miroslavljeva sestra potvrđuje riječi rođake, da je Stojanović prije nego što je presudio sebi pozvao svoju sestru iz Bujanovca.

– Sestra ga je zvala više puta ali se on više nije javljao na telefon, došli smo da im pružimo podršku ali ni mi nismo finansijski jaki da im pomognemo na drugi način. Snaja sad traži pomoć kako da ga sahranimo kao čovjeka – objašnjava Stana.

Život porodice, objašnjava sestra nije bio lak, naročito jer su vrijeme provodili u kolektivnom centru koji je ostavio duboke tragove po psihičko stanje. Njihova majka se ubila 2004. godine skočivši u Nišavu.

– Tugovala je za domom koji je ostao na Kosovu, Miroslav je sve trpeo zbog djece, i borio se koliko je mogao ali je sve bilo teško. Ovo je neizmjerna bol i zbog njega i zbog maloletne dece. Mnogo je teško – kaže sestra pokojnog Miroslava.