Kadri Veseli posjetio Štutgart, razgovarao sa Kosovarima u tom gradu

Predsjednik kosovskog parlamenta, Kadri Veseli, sastao se u Štutgartu sa nekoliko desetina sunarodnika, sa kojima je razgovarao o njihovim aktivnostima u Njemačkoj, vezama sa rodnim krajem i mogućnostima za investiranje.

Veseli je rekao da je Kosovo preduzelo konkretne korake u olakšavanju i pojednostavljanju procedura poslovanja na Kosovu, poboljšavajući svaki dan investciono okruženje.

U ovoj funkciji, on je naglasio da Kosovo pozdravlja sunarodnike koji dolaze i investiraju u rodnom kraju, što je jedna od mogućnosti za proširenje njihovog poslovanja, kao i podrška za Kosovo i omladinu u toj zemlji, u ovoj fazi potrebnoj za nova radna mjesta.

Takođe, Veseli je rekao da Kosovo ima potrebu i za profesionalne i iskusne ljude, obrazovanih na zapadnim univerzitetima.

“Država Kosovo će uvijek biti uz vas, ali ono takođe potrebuje vašu podršku i sposobnosti. Vi polako trebate da razmišljate mogućnosti za investiranje u poslovanju na Kosovu i da stvorite profit, ali i da stvorite nove mogućnosti za vaše sugrađane na Kosovu”, rekao je predsjednik parlamenta Kadri Veseli, prenosi Indeksonline.