Klark snažno udario na kosovske političare, Thaçi mu dodelio medalju

Predsednik Kosova, Hashim Thaçi, u četvrtak je odlikovao jubilarnom predsedničkom medaljom desete godišnjice nezavisnosti bivšeg generala Veslija Klarka, iako je ranije snažno udario na kosovske političare, govoreći im da ako žele kuću u Monaku, moraju da se bave biznisom.

U međuvremenu, predsednik Thaçi ocenio je da je američki general Vesli Klark bio veoma uporan u obezbeđivanju slobode i mira na Kosovu.

“Ovo odlikovanje generalu Klarku dolazi kao priznanje za hiljade građana i američkih vojnika koji su dali izuzetan doprinos Kosovu. Ljudi na Kosovu su večno zahvalni Sjedinjenim Državama i generalu Klarku,” napisao je Thaçi.

Bivši vrhovni komandant NATO-a, general Vesli Klark, u intervjuu za Glas Amerike rekao je da ukoliko kosovski političari žele kuću u Monaku, brzi brod, još jednu kući na planini, na višemesečni odmor skijanja – da ne ulaze u Vladu.

“…Već započnite biznis, napravite svoj novac, uradite to na pravi način. Mislim da je najvažnija stvar da se postigne na Kosovu danas ponos u javnom sektoru, ponos u žrtvovanju biti u javnoj službi,” rekao je on.

 

Izvor: Kossev / Gazeta Express