Pacolli: Vlast hapsi studente jer oni rizikuju projekat ove vlasti

Poslanica pokreta Samoopredeljenje, Fitore Pacolli, preko objave na njenom Facebook profilu kaže da kada svi studenti privode kraju predavanja i seminare i počinju da se pripremaju za ispite, Korab, Hajredin, Pajtim, Endrit, Januz i Kreshnik drže se u zatvoru bez ikakvog razloga.

Dalje, ona kaže da su Korab, Hajredin, Pajtim, Endrit, Januz i Kreshnik uhapšeni i brutalno pretučeni dok su pjevali i gledali dokumentarni film u parku.

Prema riječima poslanice SO, ovi studenti su uhapšeni i drže se toliko u zatvoru kako bi uplašili druge studente i pokazali im da ako se ne slažu sa vlastima, biće kažnjeni zatvorom, tako što će im spriječiti nastavak studija.

“Vlast hapsi studente aktviste, jer oni rizikuju projekat ove vlasti. Ova vlast je uložila mnogo u njihovom projektu za više pasivnih studenata koji bez ikakvog prigovora prihvataju za prorektora i suprugu predsjednika i profesore sa falsifikovanim diplomama koji su na vlasti, kao i publikacije u fiktivnim časopisima”, napisala je Pacolli.