Ramazanska poruka reisa Kavazovića: Pokažimo solidarnost prema slabijim u našem društvu

Ramazan je prilika za preporod naših duša ali i naše zajednice. Posteći mi postajemo svjesni vlastitih slabosti, nemoći i granica ali i toga šta snagom svoje volje možemo postići. Pokažimo solidarnost prema onim slabijim u našem društvu, poručio je danas u ramazanskoj poruci reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH) Husein ef. Kavazović, prenosi Anadolija.

“Pred nama je još jedan plemeniti mjesec posta, odricanja i darežljivosti. Ramazan zbog događaja koji su se u njemu desili zauzima istaknuto mjesto među ostalim mjesecima. U njemu je noć Lejletu-l-kadr kada je počela objava Kur’ana i time obilježen početak jedne nove epohe”, kazao je Kavazović u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.

Podsjetio je da su u tom odabranom mjesecu zrake Božanskog svjetla u svom najpunijem sjaju ogrijale ljudsku dušu i srce, osvijetlile ljudski razum i ukazale na puteve sreće i spasa.

“Danas kada sve više ljudi progovara jezikom nepovjerenja potrebni su riječi Božije koja nam pomaže da pogledamo kroz koprenu koja nam se nameće, da u ljudima vidimo ono najbolje i da se sa onima s kojima se ne slažemo okupimo oko zajedničke riječi”, istakao je reis Kavazović.

Zato, kako je kazao, provedite ovaj mjesec uz posljednju Božiju objavu, uz njene poruke i pouke.

Ramazan je, naglasio je Kavazović, za muslimane ovih prostora bio mjesec Kur’ana.