Zamjenici ministra se žale da rade mnogo, ali ne prate ih mediji

U aktuelnoj vladi su preko 70 zamjenika ministara. Tokom njihovog imenovanja bilo je kritika da oni nemaju šta raditi u institucijama. Ali, tri od njih, kažu da imaju mnogo posla. Čak, Gjergj Dedaj u ministarstvu spoljnih poslova, optužuje medije da su zaboravili zamjenike ministara.

Dedaju je ovo treći mandat na mjestu zamjenika ministra. Ali sada, on kaže da više nema kritika od strane opozicije i socijalnog društva da zamjenici ministara ne rade ništa.

On kaže da se u institucijama događa suprotno. Drugi nivo u ministarstvima stalno radi, ali Dedaj kaže da se njegov posao ne objavljuje u medijima, prenosi lajmi.net.

“Veoma malo, ili uopšte nisu objavili za sastanke koje održava, na primjer, prije dvije sedmice učestvovao sam na konferenciji za Zapadni Balkana koja je održana u evropskom parlamentu, gdje je tu bio i Johanes Ren, ali nažalost, nijedan portal to nije objavio”.

Vlada Kosova, od poslije rata, je najveća što se tiče članova kabineta.

Uprkos tome, zamjenik Behgjeta Pacolija kaže da je ubeđen da opravdava platu koju dobija iz državnog novčanika. Čak, Gjergj Dedaj upoređuje sebe sa bivšim predsjednikom Kosova,  Rugovom kada govori o sastancima sa međunarodnicima.

Takođe i Rexhep Kadriu u ministarstvu infrastrukture kaže da obavlja različite poslove u koordinacijom sa ministrom Palom Lekajom.

“U toku jednog dana posjetim dva-tri projekta, zavisno od njihovih lokacija gdje se implementiraju i na kraju o njima dajem izvještaj ministru Palu Lekaju”.

Za razliku od njega i Dedaja, Faruk Nura, koji je takođe zamjenik ministra, kritikovao je svoje kolege. On kaže da nisu svi državni zvaničnici radnici.

Ova tri ministra, ali i ostali, dobili su obavezu od Ramusha Haradinaja da projektuju izvještaj o njihovom radu za 100 dana. Neki su poslali izvještaje u Vladi.