Severna Mitrovica, Priština, Gračanica, Beograd… Osvanuo grafit “Oliver”

U Severnoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Beogradu i drugim gradovima centralne Srbije – jutros su osvanuli grafiti sa likom Olivera Ivanovića. Danas je tri meseca od njegovog ubistva. I dalje nije poznato ko su ubice i nalogodavci. “Nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih. Svi ćute, izuzev nekoliko, uglavnom, hrabrih žena; ne možemo, a da se tri meseca od mučkog ubistva, najbolјeg među nama – ne upitamo jesu li oni koji su ga ubili i njihovi nalogodavci jači od svega u šta smo verovali zajedno sa tobom” – poručuju iz Ivanovićeve stranke. SDP. “Da li Oliver Ivanović postaje zabranjena tema, kao i mnoge o kojima se ćuti?” – pitaju takođe. Ova GI za sutra najavljuju i peticiju da pešačka zona u Severnoj Mitrovici, ili ulica Sutjeska u kojoj je ubijen Ivanović – nosi njegovo ime.

U Severnoj Mitrovici grafiti su vidljivi na više mesta, na zidovima zgrada. Autori nisu poznati.

“Građani su se i na ovaj način setili Olivera Ivanovića” – kaže Ivanovićeva najbliža saradnica i politička saborka, Ksenija Božović, koja nije direktno odgovorila na pitanje da li  stranka Ivanovića inicijator najnovije akcije.  

I iz SDP-a podsećaju da je istragu preuzelo Specijalno tužilaštvo Kosova – “odakle procuri ponekad samo da se ‘intenzivno’ rade na rešavanju  ubistva Olivera Ivanovića”:

“A šta se to radi kad’ rezultata nema? Rekli bismo ništa. Ali, ako su svi odlučili da Olivera treba što pre zaboraviti, oni koji su sa njim, braneći most u Severnoj Mitrovici, branili sever Kosova, Srbiju na Kosovu, njegovi sugrađani i saborci  ne smeju da dozvole da lik i delo Olivera Ivanovića padnu u zaborav.”

 

 

Izvor: Kossev