Susret bošnjačke omladine u Zagrebu: Domovinu branimo moralom i obrazovanjem

U Zagrebu je počeo Treći susret bošnjačke omladine, na kojem se okupilo stotinjak omladinaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Njemačke i Srbije.

Stotinjak mladih Bošnjaka i Bošnjakinja, koji su se okupili u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, pozdravio je Ekrem Bećirović, potpredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ), koje je glavni organizator i ovog, trećeg po redu kulturnog događaja.

Bećirević je istaknuo kako je Susret bošnjačke omladine prilika za mlade ljude da se udružuju na zajedničkim programima u Hrvatskoj i široj regiji te da je ova godišnja manifestacija nešto što će VBNMGZ nastojati učiniti tradicionalnim.

– Danas ćemo poslati poruku da ćemo zajedno, da želimo zajedno sa svojom braćom i prijateljima Hrvatima, Srbima, Albancima, Talijanima, Mađarima, Česima i svima drugima graditi tolerantno društvo u kojem ima mjesta za sve. Mi smo spremni braniti našu domovinu, ali ne ratom, nego moralom, odgojem, obrazovanjem i tolerantnošću – poručio je okupljenima mladi ljekar Armin Hodžić, voditelj Trećeg susreta bošnjačke omladine.

Program je započeo događajem “Film i sevdah u tri čina” u kojem su nastupili Armin Omerović i Alma Subašić, a potom je održana promocija knjige “Istina” autorice Elmedine Muftić u kongresnoj dvorani h. Salim Šabić u Islamskom centru u Zagrebu, nakon koje je upriličeno druženje omladine u prostorijama Omladinskog kluba muslimana.

Susret su svojim prisustvom podržali i predstavnici mladeži Hrvatske demokratske zajednice, Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske socijalno – liberalne stranke i političke akademije Srpskog narodnog vijeća.