Kosovo spremno da sarađuje sa zemljama jugoistočne Evrope u ekonomiji

Delegacija Skupštine Republike Kosova, prisustvovala je na sastanku Generalnog komiteta za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku na temu: “Mogućnosti za ekonomsku saradnju zemalja koje učestvuju u procesu saradnje jugoistočne Evrope”, koji je organizovan od strane Velike nacionalne skupštine Turske u Istanbulu, od 9. do 11. marta 2018.

Prema saopštenju za javnost, delagaciju Skupštine Kosova predstavljala je poslanica Hykmete Bajrami, član stalne delegacije Skupštine Republike Kosovo u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje za Jugiostočnu Evropu.

Bajrami je u svom govoru predstavila napredak koji je Kosovo postiglo u poboljšanju investicione klime, govorila je o potencijalima zemlje i o spremnosti svih institucija za regionalnu ekonomsku saradnju.

Cilj ovog sastanka bio je intenziviranje međusobne i ravnoprave sradnje među zemljama učesnicama u oblasti ekonomije, energetike, infrastrukture i trgovinske saradnje.

Sastanak je predvodila Turska, koje je bila i domaćin.

Osim Kosova, učesnici na ovom sastanku su bili i predstavnici iz Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Indeksonline