Demarkacija: Behgjet Pacolli i Milan Radojičić, sastanak u rezidenciji u Ajvaliji

Demarkacija sa Crnom Gorom postala je nemoguća čak i nakon što su se AAK i Inicijativa složile da će glasati za potpisan sporazum iz 2015. godine u Beču, u Austriji.

Neslaganje Samoopredeljenja i uslovi Srpske liste onemogućavaju da se za ratifikaciju ovog sporazuma obezbedi 80 glasova u Skupštini, a što je uslov za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.

Izvori TV Dukađinija navode da je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova u Vladi Kosova, Behgjet Pacolli, u svojoj rezidenciji na Ajvaliji održao sastanak sa Milanom Radojičićem.

Prema tim izvorima, na sastanku se razgovara o mogućnosti pronalaženja rešenja za glasanje o demarkaciji.

Radojičić se apostrofira kao onaj pravi da ubedi poslanike Srpske liste da promene svoj stav o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom.

Ime Milana Radojičića puno se pominjalo u vezi sa događajima u severnom delu Mitrovice, a to je čak i učinjeno i sa ubistvom srpskog političara na Kosovu, Olivera Ivanovića.

U međuvremenu, u toku jučerašnjeg dana, objavljeno je da Srpska lista traži da se prilagode uslovi privatizacije Trepče i Brezovice, u formi koja Srbima daje opciju kontrole.

Srbi žele da preuzmu kontrolu nad oba giganta kosovske ekonomije.

 

Izvor: Kossev / Gazeta Express